9. sınıf ingilizce 2. dönem 1. yazılı

Örnek 04 / 04
Soru:

Read the paragraph and answer the questions below.

"Last weekend, Tom and his family didn't stay at home. They visited his grandparents in a small village. The weather was beautiful, so they had a picnic near a lake. Tom and his father went fishing but they didn't catch any fish. In the evening, they all watched an old movie together. They returned home on Sunday night, very tired but happy."

  1. Where did Tom and his family go last weekend?
  2. What did Tom and his father do?
  3. Did they catch any fish?
  4. When did they return home?
Çözüm:

Let's scan the text for the specific information. 🔍

  • ➡️ Question 1: The text says "They visited his grandparents in a small village." So, the answer is: They went to a small village (to visit his grandparents).
  • ➡️ Question 2: The text says "Tom and his father went fishing...". So, the answer is: They went fishing.
  • ➡️ Question 3: The text explicitly says "...they didn't catch any fish." This is a yes/no question, so the answer is: No, they didn't.
  • ➡️ Question 4: The last sentence states "They returned home on Sunday night." So, the answer is: They returned home on Sunday night.

✅ Remember to answer reading comprehension questions using information directly from the text!

1 2 3 4